fbpx Panelákové byty – zaujímavé a nezvyčajné dispozície bytov. | AkéByty.sk

Panelákové byty – zaujímavé a nezvyčajné dispozície bytov.

        Čo sa týka dispozície, nemajú panelákové byty veľa možností. Predsieň, na jednej strane bytové jadro s kúpeľňou a WC a za nimi kuchyňa. Na druhej a prípadne tretej strane izby. V lepšom prípade nepriechodné, v horšom priechodné. V závislosti od počtu izieb okná na jednu alebo dve strany, u väčších bytov aj na tri.

Dvojgarzónky a jednoizbové byty.

        Pri nich je málo možností, čím by mohli byť výnimočné. Snáď len oknami na dve strany ako je to u NKS2G0.3, NKS2G0.4, NKS100.2, BA100.4, G57_100.2 a T06B_S100.2.

                                                            Dvojizbové byty.

        U týchto bytov sú okná na dve strany častejšie, avšak riešenie u ZT211.2 je trocha netradičné.

                                                            Trojizbové byty.

        Okná na tri strany nie sú u trojizbových bytov žiadnou zvláštnosťou. Má ich aj T06B_S300.4, ktorý navyše vyniká aj svojou veľkosťou 81,2 m2. Chýba mu však aspoň jeden balkón, čo je však u bytov na prízemí bežné. Zaujímavým je aj P1R302.7. Jeho kuchyňa má až 5 stien.

                                                          Štvor- a päťizbové byty.

        Medzi štvorizbovými bytmi sú zaujímavé dvoma WC T08B_S401.1 a P1R413.1, izbou s piatimi stenami a veľkým šatníkom ZT411.7. Päťizbový T08B513.1 má dosť nepraktickú dispozíciu, ktorú nevyvážia ani 3 loggie, ale je to jediný panelákový päťizbový byt v Košiciach, aj keď sa vyskytuje len na prízemí.
 

        Ako vidieť na uvedených príkladoch, aj v betónových králikárňach možno nájsť zaujímavé byty. Navyše v súčasnej dobe nie je problém ani so spájaním bytov, ani s ich rekonštrukciou. Takže kto chce, môže si to ešte vylepšiť.
 

Ladislav Kilársky